casting director/Kris De Meester

Kris De Meester is regisseur, producent, casting director en ondernemer bekend om zijn onafhankelijke films. Hij begon zijn carrière in 1990 en nam verschillende rollen op zich bij veel van de beste uit de filmindustrie. In de afgelopen decennia werkte hij samen met tal van bekroonde regisseurs. Dat waren onder meer grote namen als Lars von Trier, Terence Davies, Thomas Vinterberg, Timo Vuorensola, Wolfgang Becker, Philippe Grandrieux en Koen Mortier.

Met de oprechte overtuiging dat omgevingen menselijk gedrag kunnen beïnvloeden, vertaalde de filmproducent zijn theorie in de scriptvorm van twee speelfilms. Zijn gewaardeerde visie in beide films zette hem in de schijnwerpers en versnelde zijn reputatie in de wereldwijde filmscene. De zwart-witfilm "Four Roses" uit 2010 is een van zijn meest prestigieuze werken. De film is in vier dagen opgenomen met een budget van 10.000 dollar. De bekroonde speelfilm werd geprezen als een boeiend en aangrijpend juweeltje en werd officieel geselecteerd voor internationale filmfestivals over de hele wereld. Zijn tweede speelfilm "Johnny Walker" is geïnspireerd op Dostojevski's ‘Notes from the Underground’. Door sommige critici beschreven als een verrassende en unieke ervaring, was de film uit 2015, bedoeld om de intuïtie van het publiek aan te wakkeren met een spel van verwarring en tegenstrijdigheid. De film werd geselecteerd voor meer dan 30 internationale filmfestivals.

 

Tegelijkertijd nam de regisseur ook rollen op zich als casting director in een aantal films. Zijn repertoire omvat titels als "A Quiet Passion", "Ex Drummer", "Ich und Kaminski" en "Un Lac". Hij was ook de casting director voor "Nymphomaniac" Volumes I & II, die beide op Netflix te zien waren. Ondertussen werkte Kris De Meester tot nu toe als producer aan tientallen bekroonde onafhankelijke films. Dat zijn onder meer "Little Wing", "Vessels", "Share with me Your Brightest Colors", "Menthol" en "All About the Feathers". In de afgelopen jaren sloot hij zich aan bij Hal Hartley als uitvoerend producent bij de productie van de speelfilm "Where to Land" die nog moet worden uitgebracht.

2C35221F-2607-40C3-98D6-19A067D6F246.jpg

Na verloop van tijd leidde de veelgeprezen reputatie van de regisseur en producer en zijn diepgaande kennis van cinema hem ertoe een filmcurator te worden in het levendige filmfestivallandschap. Sinds 2015 neemt Kris De Meester als global curator deel aan tal van belangrijke evenementen zoals het Brussels Independent Film Festival, de Venice Film Week, het Hong Kong Arthouse Film Festival, Super Shorts London Film Festival en het Sydney World Film Festival.

Contacteer me

+32 475601164