casting/Liam

Casting van de hoofdrol 'Liam' voor de nieuwe film van Koen Mortier

Inseparable Ties.jpg

CA/ST Casting Studio Gent lanceert de casting voor de hoofdrol in het nieuwste project ‘Skunk’ van Koen Mortier.

Een langspeelfilm die in het najaar van 2021 zal gedraaid worden. Gebaseerd op het boek ‘Skunk, De geur van een destructief leven’ van Geert Taghon.

Personage

Liam is een verwaarloosde tiener die opgroeit met marginale, agressieve en verslaafde ouders. Door deze onleefbare situatie komt Liam in een gesloten instelling terecht waar het leven bikkelhard blijkt te zijn. De mensen in Liam’s wereld zijn rot, zowel vanbinnen als vanbuiten. ‘Skunk’, een trip door de gestoorde maar vooral angstige wereld van een labiele jongen.

Criteria

Voor het personage van Liam wordt er gezocht naar een jongeman die momenteel minimaal 15 jaar is, zodat je voor de effectieve opnames in het najaar van 2021 minimaal 16 jaar bent. Idealiter ben je ook de Vlaams Brabantse of West Vlaamse tongval machtig, maar ook indien dit niet het geval is kan je je kandidaat stellen. Indien je een persoonlijke affiniteit hebt met het personage dan kan dit een meerwaarde zijn. De regisseur staat open voor niet-acteurs. 

 

Koen Mortier over het personage:De jongeren moeten in de huid van hun karakter kunnen kruipen, hoe ondenkbaar ook. En het zal niet alleen een lange zoektocht zijn naar het juiste talent, maar het zal ook tijd nemen om ze in de juiste tuning van het karakter te krijgen.” 

Casting te Gent (CA/ST Casting Studio Gent)

Casting director Kris De Meester, die reeds eerder werkte met Koen Mortier voor ‘Ex-Drummer’, organiseert de casting. Om in aanmerking te komen voor deze casting kunnen kandidaten zich voorstellen door een selftape, een zelfgemaakte video, te sturen via het castingformulier voor de rol. De geselecteerden krijgen vervolgens de kans om in de studio van CA/ST Casting Studio Gent een persoonlijke auditie te doen. De Covid-19 maatregels zullen hierbij gerespecteerd worden. 

De casting van de andere rollen zullen via deze website bekendgemaakt worden. Wil je op de hoogte blijven dan kan je je gratis abonneren op de nieuwsbrief van CA/ST Casting Studio Gent.